Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının COP29’daki “Sıfır Atık” standı yoğun ilgi görüyor

“`html

Bakü’de COP29’da Türkiye’nin “Sıfır Atık” Temalı Standı İlgi Odağı Oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29) çerçevesinde “Sıfır Atık” temalı Türkiye standını katılımcılara tanıttı. Stand, ziyaretçilerden yoğun ilgi görmekte.

Dünya genelindeki iklim değişikliği meselelerinin ele alındığı en önemli etkinliklerden biri olan COP29, 169 ülkeden yaklaşık 72 bin kişinin katılımıyla devam ediyor.

Etkinlikte, toplantılar ve müzakerelerin yanı sıra pek çok ülke ve kuruluşun pavyonlarında iklim değişikliği ile ilgili çözüm önerileri ve projeler sergileniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından COP29’un Yeşil Bölge’sinde kurulan Türkiye pavyonunda, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi tanıtılıyor. Ziyaretçilere, Türkiye’nin çevre ve iklim değişikliği konusundaki projeleri; 3D görseller, videolar, infografikler ve kısa filmlerle aktarılıyor.

Türkiye standı, tasarımı ve görselliği ile dikkatleri üzerine çekerken, ziyaretçiler dijital tanıtımları ilgiyle izliyor ve pavyonun önünde fotoğraf çekiyor.

Pavyonda iklim değişikliği ve yeşil enerji konularında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’nin Sıfır Atık Projesi ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının tanıtıldığı dijital içerikler katılımcılarla paylaşılıyor.

Standın dikkat çekici unsurlarından biri de nesli tükenmekte olan hayvanların ve Türkiye’ye özgü endemik bitkilerin dijital gösterimleri için kurulan hologram alanı.

Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Ata Tohumu Projesi ile Türkiye’nin tarım bilgisine dair çalışmaların sergilendiği alanda, geri dönüştürülmüş kumaş ve organik malzemelerden üretilen eserlerin sergilendiği “Atıktan Sanata” temalı bir sergi de yer alıyor.

Pavyonda ayrıca, Türkiye’nin yeşil zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen “Yeşil Türkiye Sergisi” sayesinde biyoçeşitliliği koruma ve sürdürülebilir bir geleceğin oluşturulması gibi konulara dikkat çekiliyor.

Emine Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği”nin tanıtıldığı alanda, su kaynaklarının korunması için Türkiye’deki çabalarla ilgili bilgiler de ziyaretçilere sunuluyor.

Standda, Türkiye’nin çevre politikalarını tanıtan birçok kitap ve yayının da tanıtımı gerçekleştiriliyor. Bu yayınlar arasında “Dünya Ortak Evimiz”, “Türkiye’nin Yeşil Kalkınma Devrimi” gibi başlıklar öne çıkıyor.

Standa gelen ziyaretçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevre koruma konusundaki sözlerini ve uzmanların yeşil bir dünya için yapılması gerekenleri duyma fırsatı buluyor. Ayrıca, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Emine Erdoğan’ın imzaladığı “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı” dijital olarak imzalanabiliyor.

Türkiye’nin Çevre Alanındaki Öncü Rolü Vurgulandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Azerbaycan’da düzenlenen COP29’un dünya için bir anlam ifade ettiğini belirterek, etkinliğin önemli işbirliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Altun, COP29 kapsamında “Stratcom Public Forum” adı altında bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendiklerini de ekledi.

“Şu an, Türkiye’nin çevre ve iklim değişikliği konusundaki atılımlarını göstermek için kurduğumuz stantta Eşsiz yeşil zenginliğimizi tanıtıyoruz,” diyen Altun, standın tam merkezinde, ekosistemimiz için büyük önem taşıyan bir ağacın yer aldığını da ifade etti.

Altun, “Bütünsel bir yaklaşım sergileyerek, temiz bir çevre oluşturmaktaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Türkiye, karşılaştığımız iklim kriziyle mücadelede gereken her adımı atmaya hazırdır,” dedi.

Sonuç olarak, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ilerlediğini belirten Altun, yeni nesillere daha sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakma konusundaki kararlılıklarının altını çizdi.

“`

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top